Descargar AudioLibro Lo Gaiter del Llobregat de Joaquim Rubio I Ors

Descargar AudioLibro Lo Gaiter del Llobregat de Joaquim Rubio I Ors año 2006

Ficha completa del audiolibro

 

 • Nombre del audiolibro: Lo Gaiter del Llobregat
 • Autor del audiolibroJoaquim Rubio I Ors
 • Fecha de publicación: 5/4/2006
 • EditorialEDICIONS 62
 • IdiomaCatalán
 • Género o ColecciónLiteratura
 • ISBN: 9788429756531
 • Valoración del audiolibro: 7.54 de un máximo de 10
 • Votos: 358
 • Autor(a) de la reseña: Matiaz Sichi
 • Reseña valorada con una puntuación de 9.44 de un máximo de 10
 • Fecha reseña: 5/9/2018
 • Duración: 2 horas con 47 minutos (112 MB)
 • Fecha creación del audiolibro: 02/07/2018
 • Puedes escuchar el audiolibro en estos formatos: MPEG4 - WMA - WAV - MP4 - FLAC - OGG - MP3 - MPEG-4 ALS (compresión ZIP - EML - BZ2 - RAR)
 • Incluye un resumen PDF de 23 páginas
 • Duración del resumen (audio): 17 minutos (11.5 MB)
 • Servidores habilitados: 4Shared - JumpShare - FileServe - Mediafire - FreakShare
 • Encuadernación del libro físico: Tapa Blanda
 • Descripción o resumen: El febrer de 1839, Joaquim Rubió i Ors va publicar al Diario de Barcelona un poema titulat “Lo gaiter del Llobregat”. Va ser la primera d´un seguit de composicions que anarien apareixent al diari entre aquell any i el següent, i que l´autor va aplegar el 1841, amb algun poema més, en el volum Lo Gaiter del Llobregat. El pròleg que Rubió i Ors va anteposar al volum és un text fundacional de la Renaixença, en tant que veritable manifest a favor de l´ús de la llengua catalana, amb el fi d´aconseguir que Catalunya tornés a tenir “una literatura pròpia i a part de la castellana”. I encara és més decisiu el fet que, amb els vint-i-set poemes del llibre, Rubió i Ors va ser capaç de reeixir la seva provatura artística i establir, així, els models temàtics, mètrics i lingüístics que havien de caracteritzar el corrent central de la poesia catalana del segle xix. En vida de l´autor, Lo Gaiter del Llobregat va veure dues edicions més: una el 1958, amb el doble de poemes i molts retocs en els textos antics, i una altra el 1888, políglota i encara amb més poemes i retocs; de cap de les tres versions del llibre no n´hi havia hagut, fins al present, cap reedició que permetés als lectors d´avui de conèixer amb una mica d´amplitud un poeta fundacional de la tradició moderna catalana. És per això que, de la mà d´Albert Mestres, que ha tingut cura de l´edició, oferim ara íntegrament el contingut de la primera edició de Lo Gaiter del Llobregat (1841), amb l´afegitó de Roudor de Llobregat (1842), un llarg poema èpic en octaves sobre l´episodi grec dels almogàvers.

Quiero bajar el audiolibro en el idioma:Votar:

Otros audiolibros en el idioma Catalán

Otros audiolibros del año 2006

Otros audiolibros del género o colección Literatura

Otros audiolibros de la editorial EDICIONS 62