Descargar AudioLibro Cristall d ale de Paul Celan

Descargar AudioLibro Cristall d ale de Paul Celan año 2014

Ficha completa del audiolibro

 

 • Nombre del audiolibro: Cristall d ale
 • Autor del audiolibroPaul Celan
 • Fecha de publicación: 3/8/2014
 • EditorialLABREU EDICIONS
 • IdiomaCatalán
 • Género o ColecciónLiteratura
 • ISBN: 9788494289781
 • Valoración del audiolibro: 9.98 de un máximo de 10
 • Votos: 867
 • Autor(a) de la reseña: Chrisanto Mancera
 • Reseña valorada con una puntuación de 7.18 de un máximo de 10
 • Fecha reseña: 30/9/2018
 • Duración: 3 horas con 19 minutos (136 MB)
 • Fecha creación del audiolibro: 29/06/2018
 • Puedes escuchar el audiolibro en estos formatos: WAV - MP3 - WMA - MPEG4 - MPC - FLAC (compresión RAR - ZIP - TZO - CBR)
 • Incluye un resumen PDF de 24 páginas
 • Duración del resumen (audio): 17 minutos (12 MB)
 • Servidores habilitados: Hotfile - BitShare - FileServe - Torrent Funk - 4Shared - Torrent Project
 • Encuadernación del libro físico: Tapa Blanda
 • Descripción o resumen: Paul Celan (Paul Antschel) va néixer el 1920 a Czernowitz, la capital de la Bucovina, Romania (avui Ucraïna) en una família jueva d’expressió alemanya que va patir la persecució nazi amb la participació del feixisme romanès i de l’ucraïnès. El pare, Leo Antschel, fidel al sionisme, va voler que el seu únic fill rebés una educació jueva i que aprengués hebreu. La mare, Friederike Schrager, oberta a l’assimilació, el va iniciar en la poesia alemanya. Tots dos van ser deportats a un camp de Transnístria; ell va morir de tifus al cap de poc temps i ella d’un tret a la nuca. En certa manera, la mare li havia llegat una missió: ser poeta en aquella llengua de la mort, llengua materna i dels botxins. Paul Celan posseïa el fons de melangia necessari per a una tal empresa i el do de saber treballar amb la negativitat d’una experiència com aquella. Després d’estar-se a Bucarest i a Viena, es va instal·lar a París el 1948. Es va tirar al Sena el 1970. El cicle de vint-i-un poemes, Atemkristall (Cristall d’alè), va ser publicat per Brunidor (a Vaduz, Liechtenstein) el 1965 en edició de bibliòfil i amb vuit gravats de Gisèle Celan-Lestrange. Seria reprès pràcticament igual com a primera part del llibre Atemwende (Gir de l’alè), el 1967. Va ser precisament aquella mateixa tardor que la parella es va plantejar separar-se temporalment a causa de les fortes tensions i els greus conflictes que vivien, produïts per l’agreujament de les crisis psicològiques de Celan. Així, el poeta es decanta per una parella que no li fallarà mai: el seu alter ego, anomenat Tu. Potser per la seva centralitat i la seva rodonesa, però sobretot per poder manifestar la seva oposició a les lectures de Peter Szondi, el filòsof Hans-Georg Gadamer va escollir aquest cicle per comentar-lo poema per poema, en un llibret que, fins no fa gaire, era d’obligada referència acadèmica. Ara, en una primícia editorial, Jean Bollack posa en pràctica l’anotació breu com una rèplica a l’hermenèutica filosòfica gadameriana, i Arnau Pons el secunda en una operació filològica que té tota la pinta d’un manifest intempestiu sobre l’art de llegir. Per tant, gairebé vint anys després de la seva publicació a Negranit, el Cristall d’alè torna a caminar. Però també la veu de Jean Bollack (Estrasburg, 1923; París, 2012)

Quiero bajar el audiolibro en el idioma:Votar:

Otros audiolibros del autor Paul Celan

Otros audiolibros en el idioma Catalán

Otros audiolibros de la editorial LABREU EDICIONS

Otros audiolibros del género o colección Literatura

Otros audiolibros del año 2014